Anne ve babalar, çeşmeyi kendileri berbat etmiş oldukları halde çeşmenin saldığı suyun niye bulanık ve kirli aktığını düşünür dururlar.
John Locke

16 Şubat 2011 Çarşamba

AmatörAnne'nin samimi itirafları


Sanırım SlingoMom'ın başlattığı Tuna'nın Hülya'sının devam ettirdiği 'itiraflar' yazıları çok hoşuma gitti ve çok rahatlatıcı olduğunu düşündüğümden bir de ben yazayım dedim. İşte benim itiraflarım:



  • Doğumdan sonraki ilk turuma çıkmak için sabırsızlanıyorum. (Bu Merlin'den 10 gün ayrı kalacağım anlamına gelse de...)
  • Emzirmeye devam ettiğim halde sık sık şarap kaçamakları yapıyorum. (Bir bardağı geçmemek kaydıyla..tamam..bazen iki)
  • Kimi zaman Merlin üst odada uyurken kendimi onun fotolarına bakarken bulduğum halde, o uyanıkken ve ilgi beklediğinde ise aklım hep yapmam gereken diğer işlerde oluyor ve bunun için vicdan azabı duyuyorum.
  • Hani o hep bahsedilen "annelik" hissinin aslında çok yoğun bir "acıma" hissi olduğunu, hiç de herkesin bahsettiği kadar muhteşem bir his olmadığını aksine yıpratıcı, yorucu bir his olduğunu düşünüyorum.
  • Oğlumun giydiği kıyafetlerin, kullandığı eşyaların %90 ının ikinci el olduğunu Tuna'nın Hülya'sının bir yazısından sonra içim rahat bir şekilde itiraf ediyorum. Ancak yüzlerce, binlerce ilginç ürüne çok kolaylıkla ulaşiılabildiğimiz bu günlerde alışveriş çılgını olmuş tüketici anneleri de kınamıyorum.
  • Yaklaşık iki aydır her günümün neredeyse tamamını eşimle geçirdiğimden olsa gerek, biraz yalnız kalmak için can atıyorum. (Neyse ki bunu çok sevdiğim kocama da rahatlıkla itiraf edebiliyorum.)
  • Acaba çocuksuz bir yaşam nasıl olurdu? diye düşünmeden edemiyorum. (Yanlış anlaşılmasın..MERLIN'IMI TÜM ANNELERIN TAHMIN EDEBILECEĞI KADAR ÇOK SEVIYORUM..
  • Kendimi oğlumun hayatına değil de, oğlumu kendi hayatıma adapte ediyorum..(Bu ben de bazen vicdan yapıyor!)

4 yorum:

  1. 3.madde bana çok tanıdık geldi nedense. :)

    YanıtlaSil
  2. Sanırım o madde pek çok annenin itirafı :))

    YanıtlaSil
  3. yuzumu guldurdu ve yalniz olmadigimi bilmek mutlu etti...
    dusunuyorum da benim icin de itiraf zamani gelmis olabilir:)

    burcualver.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. bekliyoruz o zaman Burcu...bi nebze rahatlatiyor insani..bi nebze..

    YanıtlaSil