Anne ve babalar, çeşmeyi kendileri berbat etmiş oldukları halde çeşmenin saldığı suyun niye bulanık ve kirli aktığını düşünür dururlar.
John Locke

7 Şubat 2011 Pazartesi

Bu haftanın menüsü


Pazartesi
Sabah   Bisküvi,yumurta,pekmez,süt
Ara       Elma  (sade/yoğurtla birlikte)
Öğle     Balkabağı,brokoli,armut,tarçın,keten tohumu,irmik,zeytinyağı
Ara       Yoğurt (sade/meyveli)
Akşam   Pirinç unu muhallebisi (sade/meyveli)

Salı
Sabah   Bisküvi,peynir,pekmez,süt
Ara       Armut (sade/yoğurtla birlikte)
Öğle     Patates,semizotu,kereviz, soğan,havuç,kıyma, irmik, tereyağ
Ara       Yoğurt (sade/meyveli)
Akşam   Sütlaç

Çarşamba
Sabah   Bisküvi,yumurta,pekmez,süt
Ara       Havuç (sade/yoğurtla birlikte)
Öğle     Tarhana, kıyma, tereyağ
Ara       Yoğurt (sade/meyveli)
Akşam   Pirinç unu muhallebisi (sade/meyveli)

Perşembe
Sabah   Bisküvi,peynir,pekmez,süt
Ara       Muz (sade/yoğurtla birlikte)
Öğle     Pancar, patates, tavuk, zeytinyağı, yenibahar
Ara       Yoğurt (sade/meyveli)
Akşam   Sütlaç

Cuma
Sabah   Bisküvi,yumurta,pekmez,süt
Ara       Çilek (sade/yoğurtla birlikte)
Öğle     Karnıbahar,brokoli,balkabağı,tavuk,süt,tereyağ
Ara       Yoğurt (sade/meyveli)
Akşam   Pirinç unu muhallebisi (sade/meyveli)

Cumartesi
Sabah   Bisküvi,peynir,pekmez,süt
Ara       Elma,havuç (sade/yoğurtla birlikte)
Öğle     Şalgam, havuç, soğan, pirinç, süt, zeytinyağı
Ara       Yoğurt (sade/meyveli)
Akşam   Sütlaç

Pazar
Sabah   Bisküvi,yumurta,pekmez,süt
Ara       Muz (sade/yoğurtla birlikte)
Öğle     Balık, patates, havuç, soğan, pirinç, tereyağ
Ara       Yoğurt (sade/meyveli)
Akşam   Pirinç unu muhallebisi (sade/meyveli)

***Bazı sabahlar milupanın hazır kahvaltı karışımlarından, bazı akşamlar da milupanın hazır uyku karışımlarından veriyorum.

3 yorum:

  1. selam Merlin,
    Nurturia'dan aldım blogunu.mönülerin çok güzel, fakat sormak istediğim bir şey var sanırım öğle öğününde çorba veriyorsun yazdığın sebzelerle. nasıl bir yontem izliyorsun pişirirken? buraya ya da benim siteme cervap yazarsan sevinirim.Küçük beyi öptüm..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Safiye, genelde sebzeleri az miktarda suyla kaynatiyorum, pisme suresine gore sonradan pirinc ya da irmigi ilave ediyorum. son olarak ta yagive varsa tarcin, yenibahar gibi baharatlari ekliyorum. Balik ve tavugu ilk defa bu hafta deneyecegim. sanirim tavugu ilk olarak kaynatip sonra sebzeleri ekleyecegim. Balik cabuk pisen bir sey o yuzden sebzelerle birlikte atarim. kolay gelsin, bebise de afiyet olsun :)

    YanıtlaSil